Han blir Biometrias nya ordförande

Civilingenjören Anders Nilsson tar över som ordförande för Biometria och efterträder därmed Mats Sandgren som haft uppdraget sedan 2018. Anders har långvarig erfarenhet av IT-sektorn och sitter med i ett flertal styrelser.

Anders Nilsson tar över ordförandeskapet för Biometria efter Mats Sandgren, som haft uppdraget sedan 2018. Foto: Biometria

Vid Biometrias digitala stämma den 2 juni valdes Anders Nilsson in som ny ordförande.

– Det här är ett otroligt spännande uppdrag. Kombinationen av skog och IT gjorde det svårt att tacka nej. Med min erfarenhet från styrelsearbete i många olika branscher kan jag bidra till att vi fokuserar på rätt frågor i styrelsen, säger Anders Nilsson, som varvar styrelseuppdragen med skogsarbete i den skog han äger i Hälsingland, i ett pressmeddelande.

Komma i mål

Biometria är inne i en omfattande utvecklingsfas där man bland annat jobbar med att fasa ut den omstridda matrisfuben, samtidigt som man också jobbar med utvecklingen av fjärrmätning och virkesredovisningsprogrammet VIOL 3.

– Att komma i mål med de stora satsningar som gjorts blir naturligtvis ett stort fokus. På sikt tror jag att fullt automatiserad mätning blir en än viktigare fråga. Det händer mycket i branschen just nu, både vad gäller digitalisering och hållbarhet. Nu ser jag fram emot att ta mig an de här frågorna med stor delaktighet och engagemang, säger Anders.

Känns positivt

Sedan många år har Anders uppdrag i ett flertal styrelser, bland annat i SSG (Standard Solution Gorup).

– Det känns väldigt positivt att få arbeta med Anders Nilsson som jag känner som en mycket skicklig och kompetent ordförande från mina år i SSG:s styrelse. Anders bakgrund inom IT kommer väl till pass i Biometria då vi har en stor IT-verksamhet, säger Ingela Ekebro, vd för Biometria och fortsätter:

− Jag har uppskattat att arbeta tillsammans med Mats Sandgren. Han har varit en viktig och mycket trygg person i utformningen av Biometria och även en bra lots för mig in i jobbet som ny VD. Därför vill jag ta tillfället i akt att både hälsa Anders varmt välkommen till Biometria och rikta ett stort och hjärtinnerligt tack till Mats för hans insatser som ordförande under en sannerligen utmanande och händelserik tid i Biometria.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste