Malwa förstärker sälj och service

Skogsmaskintillverkaren Malwa fortsätter sin expansiva resa med kompakta gallringsmaskiner. I maj har man både hunnit anställa en ny servicechef och knutit till sig den nygamla återförsäljaren KEFAB.

2014 hade Malwa ett samarbete med Jämtländska KEFAB som nu återupptagits och där Joakim Karlsson blir säljagent åt Malwa. På bilden syns från vänster: Anna Lindholm och Joakim Karlsson, KEFAB, och Magnus Wallin, Malwa. Foto: Malwa 

Intresset för beståndgående gallring med små maskiner, även kallad mervärdesgallring, ökar och därmed också försäljningen för Malwa som är en av tillverkarna av dessa maskiner på marknaden.

Brinner för skogsbruk

För att stärka servicenätverket har Malwa anställt den nya servicechefen Erik Möller, som är utbildad maskiningenjör och som närmast kommer från en tjänst som servicetekniker på DeLaval.  

Erik Möller kommer närmast från en tjänst som servicetekniker på DeLaval och tar över som servicechef hos Malwa. Foto: Malwa

– Det är med stor glädje jag börjar på Malwa som Servicechef. Jag skall göra vad jag kan för att bidra med mina erfarenheter för att förstärka serviceleveransen från Malwa mot kund. Skogen har alltid legat varmt om hjärtat. Jag brinner för skogsbruk, skogsmaskiner och jakt. Att ta bössan på axel eller motorsågen i handen och gå ut i skogen en fin höstdag är riktig balsam för själen, säger Erik i ett pressmeddelande.

Uppriktigt glad

Även säljorganisationen stärks upp med ett nygammalt samarbete i Jämtland där Joakim Karlsson, som driver företaget KEFAB, nu ska agera som säljagent. Något som bland annat ska ge intressenter bättre möjligheter att testa maskiner.

– Jag är uppriktigt riktigt glad att vi åter kan ta upp samarbetet med KEFAB. Vi hade ett samarbete redan 2014 och nu återupptar vi det igen. Joakim är en driven säljare med ett härligt engagemang dygnet runt, precis den typen av personer som vi vill ha i Malwa-teamet. Med Joakim som verksam i regionen och en demomaskin på plats i september blir det här kanon, säger Magnus Wallin, Malwas grundare och försäljningsansvarig, i en kommentar till Skogsaktuellt.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 31 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste