Nytt ansikte hos Skogsentreprenörerna

Som ny certifieringsansvarig i SE Certifiering har branschorganisationen Skogsentreprenörerna nu rekryterat jägmästaren Sophia Bergkvist. Sophia kommer närmast från en tjänst som verksamhetsansvarig för gruppcertifikat hos Billerud Korsnäs.

Sophia Bergkvist kommer närmast från en tjänst som verksamhetsansvarig för gruppcertifikat hos Billerud Korsnäs. Hon tillträder den nya tjänsten som certifieringsansvarig hos Skogsentreprenörerna ( SE Certifiering) i augusti. Foto: Skogsentreprenörerna

Ska man bedriva skogsbruk i dag krävs i regel någon form av certifiering för både skogsentreprenörer, skogsindustri och skogsägare. Som ny certifieringsansvarig i SE Certifiering är det framförallt entreprenörerna som Sophia Bergkvist kommer jobba med.

I nära kontakt

– Det ska verkligen bli både roligt och spännande att få jobba nära entreprenörerna och ha mycket medlemskontakter. Jag ser fram emot ett roligt och spännande arbete i nära kontakt med entreprenörer och medlemmar. Intresset för skogliga entreprenörer väcktes under ett tidigare arbete som produktionsledare. Därför hoppas och tror jag att en kombination av frågor som rör entreprenörer och certifiering kommer passa mig utmärkt. Dessutom kommer jag nu att få möjlighet att specialisera mig inom PEFC, vilket känns roligt, säger hon i ett pressmeddelande.

Utgår från hemmet

Sophia är uppvuxen med både skog och jakt och kommer utgå från hemmet i Uppsala.

– Jag är uppvuxen på en gård med jord- och skogsbruk i östra Blekinge vilket troligtvis la grunden för mitt skogliga intresse och bana inom skogsbranschen, säger hon.

En nyckelspelare

Den nya tjänsten som certifieringsansvarig tillträder Sophia enligt Skogsentreprenörerna i början av augusti.

– Jag ser fram emot att välkomna Sophia till oss. Hon kan branschen och har kort start- sträcka i certifieringsfrågorna och PEFC. Till en början blir fokus att axla certifieringsansvaret, men Sophia kommer sannolikt ganska snart att dyka upp i våra externa kontakter. Sophia kommer att vara en nyckelspelare i Skogsentreprenörernas vidare utveckling. Vi har en mycket hög ambition kring det hållbara företagandet och certifieringen är ett viktigt verktyg i det arbetet, säger Skogsentreprenörernas vd Anna Furness i en kommentar.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 25 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste