Bättre kläm i nya gripar från Trejon

Västerbottniska Trejon lanserar nu en helt ny serie virkesgripar till skogsvagnar och mindre skotare. Multiforest G-serien finns i storlekar från 0.11 till 0.22 och har förbättrad geometri och klämkraft.

Trejons nya gripserie Multiforest G finns i storlekar från 0,11 till 0,22 kvadratmeters griparea. Med bättre geometri, starkare nypor och höghållfast stål ska griparna vara både effektiva och hållbara. Foto: Trejon

Trejons nya serie med virkesgripar, Multiforest G, omfattar fem modeller med gripareor från 0,11 till 0,22 kvadratmeter och en maximal öppningsvidd på upp till 1,3 meter.

Positiv feedback

Enligt Trejon har man i den nya generationen satsat på förbättrad geometri och ökad klämkraft. Även hållbarheten har förbättrats genom höghållfast stål från SSAB.

– Feedbacken från våra testkunder både i Västerbotten och Europa är mycket positiv, uppdatering av geometri gör att virket både blir lättare att greppa och lossa. Vikten kan vi hålla relativt låg genom att använda SSAB specialstål STRENX® och HARDOX®, berättar Anders Johansson projektledare och produktutvecklare på Trejon i ett pressmeddelande.

Bättre virkeshantering

De större griparna bredd bidrar enligt Trejon till att virket rätar ut bra, samtidigt som hanteringen av grova timmerstockar underlättas. Griparna kan också utrustas med insatsskopor för dikesrensning eller hantering av jord, grus och annat. Till de två största modellerna G120 och G130 erbjuder Trejon dessutom flänsrotatorer, vilket ska ge en mer skyddad slangdragning.

–För oss på försäljningen i företaget så visar denna utveckling på styrkan i att kontinuerligt ta in och jobba utifrån riktiga användare på marknaden och deras feedback samt behov. Det är så vi vill jobba, för och tillsammans med de som faktisk ska använda produkten, avslutar Johan Schols försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 18 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste