Skogspodd från Hushållningssällskapet

Som alternativ till ljudböcker och radio har många de senaste åren börjat lyssna på poddar. I dag finns poddar kring i stort sett allt, och när det gäller skogsbruk så ger sig nu Hushållningssällskapet in i poddarnas värld.

Simon Halling Ekmåne är skogsrådgivare på Hushållningssällskapet och leder arbetet med försöken kring adaptiv skogsskötsel. Foto: Hushållningssällskapet

Hushållningssällskapet som kanske är mest kända för sin rådgivning inom lantbruk har också en skoglig avdelning med ett 15-tal rådgivare, som sitter på stor kunskap och kompetens. Samtidigt bedriver man också olika forskningsprojekt varav det senaste handlar om adaptiv skogsskötsel.

Det första avsnittet i podden ”Prima skogsskötsel” handlar om just adaptiv skogsskötsel, där skogsrådgivaren och försöksledaren Simon Halling Ekmåne pratar om de viktigaste resultaten i projektet.

Kommande avsnitt kommer enligt Hushållningssällskapet handla om digital mätning av skog, gödsling, askåterföring och hur skogsägare kan tänka klimatsmart.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste