Småländska skogsmaskiner på frammarsch i Kanada

Rottne Industri, som nyligen firade 70 år jubileum, fortsätter att förstärka sin närvaro på den kanadensiska marknaden. Med tre nya återförsäljare och tre nya servicelämnare bygger man ut sitt nätverk i hela landet.  

Totalt har Rottne nu, utöver dotterbolaget Rottne Canada, fem återförsäljare och tre nya servicelämnare. En av de äldsta återförsäljarna heter Itec och har jobbat med Rottne sedan 2000. Foto: Rottne

Skogsmaskintillverkaren Rottne rapporterar om en stark orderingång, inte minst från kanadensiska kunder. Därför väljer man nu att satsa på ett större nätverk av återförsäljare och servicelämnare i det stora skogslandet i väst, där man även siktar på USA-marknaden.

Spännande förändring

– Den nordamerikanska marknaden är inne i en spännande förändringsprocess. Från att skörda genom helstamsmetoden går allt fler över till kortvirkesmetoden, ett område där våra maskiner väcker ett mycket stort intresse, säger Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri, i ett pressmeddelande.

Många visningar

Enligt Rottne upplevde man sin första storhetstid i Kanada runt millennieskiftet, och nu verkar landets skogsentreprenörer återigen ha fått ett sug efter svensktillverkade maskiner för kortvirkesmetoden. En av anledningarna är en omfattande demoturné med produktutbildningar och visningar i hela landet som Rottne menar att man nu skördar frukterna utav. Man hyllar också sitt kanadensiska dotterbolag Rottne Canada.

Fler anställda

– Vårt dotterbolag Rottne Canada gör ett jättejobb. I dag arbetar nio personer i teamet, men antalet anställda kommer att öka, framför allt på service- och kundsupportsidan, säger Samuel Östling, teknisk support på Rottne.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 10 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste