Nu ska Martinsons-sågverk bli Holmen

I arbetet med att integrera Martinsons i Holmen kommer sågverken i Kroksjön och Bygdsiljum nu att bli Holmen-sågverk fullt ut. Införlivandet sker enligt Holmen den 1 juni i år.

Martinsons sågverk i Bygdsiljum och Kroksjön ska nu bli Holmen fullt ut. Införlivandet sker den 1 juni i år. Foto; Martinsons

Den 1 oktober 2020 blev alla Martinsons skogliga medarbetare del av Holmen skog, och från den 1 januari i år har alla produkter från de fem anläggningarna i Bygdsiljum, Kroksjön, Iggesund, Braviken och Linghem sålts och paketerats med Holmens varumärke och emballage.

Väldigt lika

– Martinsons och Holmen är väldigt lika och att vi nu samlar oss under ett gemensamt varumärke är ett kvitto på att sammanfogningen av våra verksamheter har gått mycket bra, säger Johan Padel, affärsområdeschef för Holmen Trävaror i ett pressmeddelande.

Tiden har kommit för Martinsons att bli Holmen fullt ut.

– Jag har givetvis många känslor och relationer till Martinsons, både en identitet och stolthet. Detsamma har många av våra medarbetare, men nu känns det naturligt att vi blir Holmen fullt ut. Vi har konstaterat att likheterna mellan organisationerna är många och anpassningarna få. Nu tar vi nästa steg i företagets historia genom att fortsätta bygga stolthet, nu under ny och gemensam flagg, säger Olov Martinson, en av de tidigare ägarna i Martinsons.

Starka värden

En verksamhet som är särskilt viktig för Holmen är Martinsons Byggsystem, som breddar förädlingskedjan och utbudet. Denna företagsgren kommer även i fortsättningen att gå under Martinsons varumärke då det är starkt etablerat på marknaden.

– Att vi kan komplettera vårt goda renommé på marknaden med att hämta kraft ur Holmens varumärke är mycket positivt för oss. Där finns starka värden inte minst kopplat till hållbart skogsbruk och en cirkulär affär, säger Jesper Åkerlund, VD i Martinsons Byggsystem. Holmen står dessutom för kvalitet och pålitlighet på den globala trävarumarknaden så vi gynnas att vara en del av Holmen även ur det perspektivet. Tillsammans ska vi nu arbeta för ett ökat träbyggande och en större klimatnytta.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 03 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste