Skogspartner satsar på egen app

Företaget skogspartner vill satsa på ökad kunskap och bättre beslutsstöd inom skog och har därför tagit fram en egen app. Appen innehåller både gallringsmallar och verktyg för tillväxtberäkning samt skötselprogram.

Med sin nya app vill Skogspartner göra forskning och kunskap mer lättillgänglig för att stärka det svenska skogsbruket. Foto: Skogspartner

Skogspartners nyutvecklade app ska enligt företaget hjälpa skogsägare både när det gäller mätning av skog samt skötsel. Appen erbjuder tre olika skötselprogram från gallring till slutavverkning utifrån tre valbara omloppstider.

– Vi skapade första appen för internt bruk, men när vi märkte av ett stoprt intresse hos både markägare och tjänstemän bestämde vi oss för att göra appen gratis och tillgänglig för alla, säger Tobias Barrstrand, vd för Skogspartner i ett pressmeddelande.

Bakom appen ligger utvecklarna Anders och Emil Braide, som tagit in skoglig kompetens i form av bland annat docent Per Magnus Ekö samt innovationsgrupper för skogsägare och förvaltare. Efter ett flertal tester är appen nu redo att användas i skarpt läge, och kommer finnas tillgänglig inom kort.

– Vi vill göra det enkelt för markägare att välja det alternativ som passar bäst för just dem, och visa att det finns mer än ett sätt att sköta sin skog. Genom att göra vedertagen forskning mer lättillgänglig bidrar vi till utveckling av det aktiva skogsbruket, och stärker därigenom Sveriges tradition som ledande inom modernt skogsbruk, säger Tobias.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 30 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste