Lars Magnusson överklagar den friande Hedindomen

Den 9 april var sista dagen att lämna in en överklagan i den friande domen mot Karl Hedin och de medåtalade i det så kallade Västmanlandsfallet. Tvärtemot tidigare uttalanden och indikationer väljer åklagarne Lars Magnusson att överklaga.

Tillsammans med tre medåtalade friades skogsindustriprofilen Karl Hedin den 19 mars på samtliga punkter i rättsprocessen kring misstänkt tjuvjakt på varg. Nu väljer dock åklagaren i fallet, Lars Magnusson, att överklaga den friande domen till Svea Hovrätt. Foto: Pia Gyllin 

Tidningen Expressen rapporterar nu på sin webbsida om överklagan som lämnats in av åklagaren Lars Magnusson, som drivit rättsprocessen mot Karl Hedin som friades på alla punkter i det så kallade västmanlandsfallet av Västmanlands tingsrätt den 19 mars.  

Inte samma svårigheter

– Jag tycker mig ha möjlighet till störst framgång när det gäller händelsen den 26 oktober 2018. Den händelsen saknar de processuella svårigheterna som fanns i giftdelen, säger kammaråklagare Lars Magnusson, som vid lunchtidöverklagare domen, till Expressen.

Lite väl lätt

Han delar inte Tingsrättens syn på bevisningen.

– Jag tycker att tingsrätten gjort lite väl lätt för sig och inte gått in och prövat ordentligt. Jag tycker det framgår tydligt vad samtalen handlar om, för att jaga varg var de ute i skogen, säger Lars Magnusson, som dessutom kräver att en företagsbot ska utfärdas mot AB Karl Hedin då den misstänkta vargjakten enligt honom ska ha skett inom näringsverksamheten.

En skandal

Åklagarens överklagan gäller utöver Karl Hedin också den anställda mannen i 30-års åldern som han menar ska ha deltagit vid den påstådda vargjakten den 26 oktober 2018. Överklagan innebär enligt Expressen att Karl Hedin fortfarande kan dömas till ett fängelsestraff.  

Hedins advokat Sven Severin kommenterar överklagan i tidningen Jaktjournalen.

– Fullständigt obegripligt och anmärkningsvärt. Med den domen som kom i tingsrätten är det uppseendeväckande att åklagaren väljer att överklaga. Åtalet skulle aldrig ha väckts – underlaget är så ihåligt och undermåligt. Det är inget mindre än en skandal, säger han.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 09 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste