Han tar över på Mondi Dynäs

Pappersbruket Mondi Dynäs i Kramfors byter vd. From och med juli i år tar Magnus Kangas, som närmast kommer från SCA, över ledningen efter nuvarande vd Ismo Rossi.  

Magnus Kangas jobbar i dag som fabrikschef på SCA i Ortviken. Från och med den 15 juli tar han över rollen som vd för Mondi Dynäs, där hans karriär inom skogsindustrin började. Foto: Mondi

Enligt Mondi Dynäs träder Ismo Rossis tillbaka av personliga skäl, och efterträds från och med den 15 juli av Magnus Kangas som i dag arbetar som fabrikschef på SCA i Ortviken.

Tillbaka till rötterna

Magnus är bekant med massabruket i Dynäs.  Det var nämligen där han började sin skogliga karriär som sommarjobbare och trainee, när bruket ännu gick under namnet NCB. Han har även jobbat inom bolag som Billerud Korsnäs, Fortum, International Paper och Assi Domän.

Utmärkt ledarskap

Fram till september kommer Magnus att backas upp av den tidigare vdn i sin nya roll.

– Vi är väldigt tacksamma för Ismos utmärkta ledarskap för Dynäs, inte minst under pandemin.  Magnus erfarenhet och personliga anknytning till regionen gör att vi ser fram emot både att välkomna honom som Ismos efterträdare och att välkomna honom tillbaka hem till Kramfors och Dynäs, där hans karriär började, säger Roman Senecky, COO för Mondi Kraft Paper i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste