Efter pandemitappet – nu vänder det för Cranab

Fjolårets osäkerhet innebar tuffa förhållanden för många företag inom den tillverkande industrin. I år ser det ljusare ut och Cranab i Vindeln noterar en kraftigt ökad orderingång jämfört med första kvartalet 2020.

Med en orderstock som är mer än dubbelt så stor är det glada miner hos Cranad i Vindeln. Företaget har gått från tvärbroms under 2020 till att utöka produktionskapaciteten med 20 nya anställda hittills i år. Foto: Cranab

Nyligen lanserade Cranab sin nya skotarkran FC13, men det är inte bara för kranar som företaget ser en ökad orderingång.

– Vi ser att det är en jämn fördelning i efterfrågan i alla våra segment. Just nu drar det bra på alla våra produktområden, säger Anders Strömgren, vd för Cranab i ett pressmeddelande.

Överträffat förväntningarna

Cranab bygger utöver kranar till timmerbilar och skogsmaskiner även gripar och buskröjare, och det verkar ha släppt på alla fronter när företag börjar se mer positivt på framtiden.

– 2020 var ett väldigt svårt år för oss där alla våra planer omkullkastades av Covid-19. Vid halvårsskiftet stabiliserade sig marknaden och vi började planera för att saker skulle förbättras men utvecklingen det senaste kvartalet har överträffat alla våra förväntningar, säger Anders.

Behöver personal

Från fjolårets korttidspermittering har man nu istället ökat personalstyrkan med 20 personer för att klara den ökade produktionskapaciteten. Enligt Cranab kan det även bli frågan om ytterligare förstärkningar framöver.

– Det är jätteroligt och vi kommer behöva personal över hela linjen. Vi kommer ha behov av både svetsare, CNC-operatörer, montörer och logistik-personal, säger Lars Rudolfsson, produktionschef på Cranab.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 06 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste