Jönköpingsbolag tar över Terri

Tillsammans med sin fru Kerstin har Hans Johansson nu valt att avyttra industrikoncernen Alfing, där även Terri ingår. Köpare är Jönköpingskoncernen Inev, som ska hjälpa till att ta Terri till nästa nivå.

Efter 12 år med Hans Johansson och Alfing vid rodret får Terri nu en ny huvudägare i den småländska Inev-koncernen, som ska bidra med långsiktig utveckling av skogsmaskinerna. Foto: Terri

Rent praktiskt så innebär ägarskiftet inga större förändringar för Terri. Produktionen av de kompakta skogsmaskinerna blir kvar i småländska Älmhult och även Hans Johansson fortsätter att vara verksam inom företaget med att sälja Terri. Inevs roll som ny ägare blir istället att ta fortsätta utveckla Terri.

Långsiktig utveckling

– För oss som säljare har det varit viktigt att hitta en aktör som långsiktigt vill vidareutveckla Alfing och Terri. Det tycker vi oss ha hittat i Inev, säger Hans Johansson, grundare av Alfing i ett pressmeddelande.

Ägarbytet skedde den 24 mars och Hans uppgift i den nya organisationen blir att fokusera på försäljningen av Terri-maskiner.

– Det här nya kapitlet känns väldigt spännande. Jag tycker personligen att det ska bli väldigt kul att jobba tätt tillsammans med Inev för att vidareutveckla företaget och få det att växa ännu mer, säger Han.

Nästa nivå

Inev är en relativt ung koncern hemmahörande i Jönköping, omkring 15 mil norr om Terri-fabriken, vars mål är långsiktiga investeringar i verksamheter som man anser intressanta och utvecklingsbara.

– Alfing är ett otroligt fint och välskött företag där vi ser stora utvecklingsmöjligheter. Vi är oerhört glada att Kerstin och Hans ger oss det här förtroendet. Nu ska vi gemensamt se till att ta företaget till nästa nivå, säger Sune Lantz, styrelseordförande och delägare i Inev.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 30 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste