Sju miljoner kronor till regional skoglig utveckling

Skogsstyrelsen fördelar i år sammanlagt sju miljoner kronor till landets 21 län. Syftet med pengarna är att utveckla arbetet med regionala skogsstrategier för ökad tillväxt och fler jobb.

Landets 21 län får dela på sju miljoner kronor för utvecklingen av sina regionala skogsprogram. I genomsnitt får varje län 335 000 kronor var. Foto: Björn Schubert 

De regionala skogsstrategierna i länen ska bidra till att växla upp skogens roll i den regionala utvecklingen när det gäller jobb och näringsliv. Alla landets län har sökt pengar från Skogsstyrelsen och fått beviljat medel, en summa på totalt sju miljoner kronor.

En tillväxtmotor

Enligt Skogsstyrelsen är det upp till länen och regionerna att ansvara för och koordinera arbetet kring sina skogsstrategier. De län som har tagit fram en strategi kan använda pengarna till handlingsplaner och aktiviteter kopplade till den.

– Varje län och region mobiliserar nu kring skogens alla möjligheter att bidra till samhällsutvecklingen. Hundratals aktörer samarbetar kring frågan hur skogen kan fungera som tillväxtmotor för just deras län, säger Anna Hamilton, Skogsstyrelsens samordnare, i ett pressmeddelande.

Dialog och delaktighet

För fjärde året i rad delas dessa pengar för regional utveckling inom skogen ut, och sedan 2018 har närmare 42 miljoner kronor betalats ut. Ett regeringsbeslut finns enligt Skogsstyrelsen också för utdelning under 2022.

I sitt pressmeddelande skriver Skogsstyrelsen att de regionala skogsprogrammen bygger på dialog och delaktighet, vilket bland annat innebär samarbete kring skogens betydelse för samhällsutvecklingen samt diskussioner kring hållbart skogsbruk och skogens roll för klimatet.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 26 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste