Vidareutvecklad brandriskapp mot skogsbränder

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har vidareutvecklat sin app ”Brandrisk Ute” för att ge mer träffsäkra prognoser. Appen kan hjälpa både yrkesverksamma och privatpersoner att minska risken för skogsbränder.

För att förhindra skogsbränder har MSB vidareutvecklat sin app "Brandrisk Ute". Med mer träffsäkra prognoser ska det nu vara enklare att få infomration kring brandrisk och eldningsförbud på den plats där man befinner sig. Foto: mostphotos

Kan jag göra upp en lägereld och grilla korv utan att skogen fattar eld? Det är frågor som den uppdaterade appen ”Brandrisk Ute”, som finns till både Apple och Android, blivit bättre på att svara på med mer träffsäkra brandriskprognoser.

– När vi har förbättrat och vidareutvecklat appen Brandrisk Ute har vi utgått från de behov och de frågor som privatpersoner har. Det ska vara enkelt att förstå brandriskprognoserna och hur man kan anpassa sin aktivitet efter rådande och kommande brandrisk, till exempel om man ska elda och grilla i skog och mark. I appen kan man också kontrollera om det råder eldningsförbud för kommunen eller länet man befinner sig i, säger Stefan Andersson, handläggare på enheten för arbete med naturolyckor och beslutsstöd på MSB i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 23 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste