Karl Hedin frikänd

När domen i det så kallade Västmanlandsfallet i dag avkunnades av Västmanlands Tingsrätt blev sågverksägaren Karl Hedin frikänd från anklagelserna om illegal jakt på rovdjur. De tre medåtalade frikändes också när den flera år långa rättsprocessen nu kommit till ett domslut.  

Karl Hedin frikänns från anklagelserna om jaktbrott av Västmanlands Tingsrätt. Även de tre medåtalade frikänns på alla åtalspunkter. Foto: privat

Karl Hedin och de tre medåtalade frikänns på samtliga åtalspunkter av Västmanlands Tingsrätt, det rapporterar SVT Nyheter Västmanland i en direktsändning från Västerås.

Enligt Tingsrätten är bevisningen i form av teknisk bevisning, vittnesuppgifter och avlyssnade telefonsamtal inte tillräcklig. Att enbart yttra ordet gråben är enligt rådmnannen David Victorsson Harrby inte tillräckligt för att döma någon för illegal jakt.

Även när det gäller giftet som hittades vid en husrannsaken anser rätten att det inte finns något som styrker att det ksulle användas för att döda rovdjur.

Enligt SVT Nyheters reporter på plats tror åklagaren Lars Magnusson på möjligheter att överklaga domen. Samtidigt kan det komma skadeståndskrav från Karl Hedin

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 19 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste