Ny skotarkran från Cranab

Cranab FC12 har varit med länge och ersätts nu av FC13. Med en rad uppdateringar när det gäller funktion, hållbarhet och servicevänlighet ska den nya kranen möta skogsentreprenörers behov.  

Cranabs nya FC13-kran är i samma storleksklass som den utgående modellen FC12, men med en rad förstärkningar och förbättringar. Bland annat är kranspetsen nu anpassad för Y-länk. Foto: Cranab

Cranab FC12 utgår ur produktionen och ersätts med en kran i samma storleksklass, den nya FC13.

Robust och funktionell

­– Vi är glada att kunna presentera en rad förbättringar efter att ha lyssnat på våra kunder och användare. Kapaciteten är likvärdig med den tidigare FC12-modellen, men FC13 har i övrigt bättre funktionalitet och robustare lösning som vi tror kommer att uppskattas av användarna, säger Anders Strömgren, vd för Cranab, i ett pressmeddelande.

Den nya kranen har fått en rad uppdateringar så som starkare kedja till dubbelutskjut, förbättrad vipparm, kranspets med möjlighet till montering av Y-länk samt en gjuten pelartopp i vridmotorn istället för en svetsad.

Cranab har också förstärkt svetsningen, där svetsförbandet mellan plåtprofil och kuggämne på kranpelaren förbättrats. Lyftarmen har fått en utdragen och TIG-behandlad svets och man har också genomfört åtgärder för minskat glapp i tapparna. 

Fokus på utveckling

FC13-kranen är redan i produktion hos Cranab som uppger att den nya kranen finns redo för leverans.

­– Cranabs bas har alltid varit kranar för skogsmaskiner med tillhörande utrustning och det är vårt fokus även för framtiden. Vi arbetar ständigt och målmedvetet med att utveckla våra produkter så att vi kan möta framtida skogsmaskiners, och lastbilars, krav. Samt erbjuda ett komplett utbud som passar den professionella marknaden och behoven hos våra kunder, avslutar Anders Strömgren.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste