Kesla lanserar hydrauliskt risflak

Finska Kesla har till sina skogsvagnar tagit fram det hydrauliskt tippbara risflaket bioCOMBI, som också har en hydraulisk baklem. Med en volym på 23 kubikmeter ska flaket också lämpa sig för transport av flis och liknande material.

Kesla bioCOMBI är ett 23 kubikmeter stort risflak som passar bäst på Keslas större skogsvagnar. Flakets egna ram fästs i skogsvgagnens bankar, och flaket sänks sedan ner på vagnen med den bakre lyftcylindern. Foto: Kesla

I sitt arbete med att introducera tillbehör till sina skogsvagnar för att öka flexibiliteten och bredda användningsområden har Kesla nu tagit fram vad man kallar en ”bioenergiplattform”. Det rör sig om ett risflak av containermodell med egen ramkonstruktion samt hydraulisk tipp och baklem.

Enligt Kesla kan det 23 kubikmeter stora flaket användas för transport av allt från energived och flis till grönfoder och snö. Flaket monteras på skogsvagnens bankar och kan enligt tillverkaren enkelt ställas av när det inte används.

– Kesla forestCOMBI kan enkelt ställas av på sina stödben. Vill man använda flaket igen är det bara att avlägsna stakarna och backa in vagnen under plattformen, säger Aappo Hyttinen, produktansvarig hos Kesla, i ett pressmeddelande.

Med hjälp av en lyftcylinder sänks plattformen med flaket sedan ner på vagnen. När plattformen fäst vid vagnen och stödbenen fällts in och låsts är det bara att köra.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste