Tokvam igång med produktionen av Ilsbo

Efter att norska Tokvam köpte rättigheterna till Ilsbo kedjeröjare i fjol har man nu lagt om den sedvanliga produktionen av snöfräsar under våren för att bygga kedjeröjare i tvåskift. Uppköpet är samtidigt det första i företages 62 åriga historia.  

Produktionen av Ilsbo kedjeröjare är i full gång hos Tokvam i norska Reinsvoll. Med produktionen av kedjeröjare utökar man både sitt utbud av "sommarprodukter" och sin exportmarknad. Foto: Tokvam

Våren brukar innebära storskalig tillverkning av snöfräsar för att bygga upp ett lager till kommande vinter innan personalen går på sommarledighet, men i år har det skett en förändring.

Produktion i Norge

I fabriken i Reinsvoll tillverkas nu istället Ilsbo kedjeröjare i tvåskift när produktionen av Ilsbo-produkter drar igång på allvar i Norge. Även utveckling och försäljning kommer skötas därifrån.

– Utvecklingen de närmsta åren kommer vara i tätt samarbete med Ilsbo Parts AB som är Leif Anderssons nya företag, tidigare ägare och grundare av Ilsbo Tools.  Vi är väldigt glada att vi har tillgång till den kompetensen som Leif byggt upp under mer än 30 år, säger Finn Kristian Tokvam, vd för Tokvam as i ett pressmeddelande.

Större resurser

Enligt Tokvam kommer produktutvecklingen få ett stort fokus och en snabbare takt. Med större resurser kommer man ha möjlighet att presentera en rad nyheter de kommande åren, och redan i år lanseras ett nytt klipphuvud med en mer robust konstruktion.

För Tokvam innebär tillverkningen av Ilsbo-produkter också att man får en större tillverkning av ”sommarprodukter”, samtidigt som exporten ökar.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste