Stort söktryck till gröna utbildningar

Västra Götalandsregionen rapporterar om ett stort antal sökande till sina naturbruksskolor i Svenljunga, Sötåsen och Uddetorp. De preliminära ansökningssiffrorna är 25 procent högre jämfört med 2020 vilket tyder på ett ökat intresse för gröna jobb.  

Västra Götalandsregionens naturbruksskolor upplever i år ett kraftigt ökat antal sökande elever jämfört med fjolåret, en utveckling som gläder Naturbruksförvaltningen. Foto: Gullers grupp

Störst ökningen av antalet sökande registrerades hos Naturbruksskolan Svenljunga, vars naturbruksprogram erbjuder utbildningar inom skogbruk, lantbruk, trädgård, häst, djur och turism. Även på naturbruksskolan i Uddetorp ökade antalet sökande kraftigt där lantbruksutbildningen fick 15 procent fler förstahandssökande än i fjol.

– Det är glädjande att se att det finns ett så stort intresse för naturbruksprogrammet och att intresset växer. I år har vi ökat antalet sökande från alla delar av regionen, säger Bo Grenabo Tapper, skolchef på Naturbruksförvaltningen i ett pressmeddelande.

Ökningen av antalet sökande omfattar både förstahandssökande och övriga sökande. Det slutgiltiga valet görs senast den 15 maj.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 04 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste