Fler eltruckar till Södras industrier

Efter ett lyckat test med den första eltrucken inom svensk skogsindustri fortsätter Södra att satsa på en eldriven fordonsflotta. Ytterligare fyra eltruckar ska nu tas i drift vid sågverken i Värö och Långasjö.

Efter att ha testat en eltruck vid sina industrier har Södra nu beställt ytterligare fyra nya. En eletrifierad fordonsflotta ska gynna både personal och miljö. Foto: Södra

Som nettoproducent av el uppger skogsägarföreningen Södra att man ser flera fördelar med eldrivna fordon vid sina industrier. Bland annat som en del i målet att bli fossilfria till år 2030.

Cirkulär verksamhet

– Vi producerar elkraften till truckarna i vår egen industri. De har nollutsläpp och möjliggör en helt cirkulär verksamhet. Det hjälper oss och våra kunder att fortsätta bidra till hållbar klimatomställning. Vår ambition är att ersätta hela flottan med eltruckar. Det är framtiden, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef för Södra Wood i ett pressmeddelande.

Bättre komfort

Andra fördelar med de eldrivna truckarna är att arbetsflöden på industrin kan analyseras och förbättras genom att använda de data som truckarna samlar in.

– Eltrucken har samma kraft och prestanda som en dieseltruck, men ger samtidigt lägre buller och vibrationer. Det gör att komforten blir fantastiskt bra och att arbetsmiljön blir bättre för våra anställda. Detta är en satsning som gynnar Södra, våra kunder och klimatet, säger Jörgen Lindquist.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 25 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste