Martinsons igång igen efter takras

Martinsons i västerbottniska Bygdsiljum som råkade ut för ett takras i slutet av januari i år är nu åter i drift. Fabriken som numera tillverkar limträ i Holmens regi åsamkades enbart materiella skador.

Delar av taket på Martinsons limträfabrik i Bygdsiljum rasade in i samband med det kraftiga snövädret i slutet av januari. Nu är produktionen åter igång. Foto: Martinsons

Inga personer kom till skada när en del av taket på Martinsons limträfabrik i Bygdsiljum kollapsade den 23 januari efter det kraftiga snöfallet som drog in över Västerbotten. Arbetet med att upprätthålla produktionen och bygga upp fabriken igen har varit lyckat.

Offensiv plan

– Vi har sen raset jobbat efter en offensiv plan för att återställa fabriken så snart som möjligt, säger platschef Olov Martinson i ett pressmeddelande. Arbetet har flutit på över förväntan och redan nu är produktionen igång genom temporära lösningar. En tillfällig vägg mellan produktionslinjen och raset har möjliggjort produktionsstart. Några moment utförs manuellt, medan viss produktion sker på andra ställen på anläggningen. Den tillfälliga väggen har också möjliggjort att personal från Martinsons Byggsystem kunnat påbörja arbetet med att ersätta den rasade takkonstruktionen. 

Minimerade effekter

Att produktionen åter är i gång som vanligt gläder produktchefen för limträbalk, Lars Källströmer.

– Vi är väldigt nöjda över att ha kunnat minimera effekterna för våra kunder. Genom att vi har stuvat om i våra leveranser har vi klarat av att leverera enligt plan med undantag för några mindre förseningar. Nu är vi på banan igen och det känns riktigt bra, säger han. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 23 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste