Fler aggregatnyheter från John Deere

Den finska skogsmaksintillverkaren har under fjolåret möblerat om i sitt utbud av skördaraggregat, något man fortsätter med även i år. Nu lanseras ytterligare två aggregat för både gallring och slutavverkning i den nya aggregatgenerationen.

H425 är John Deeres största fyrhjulsdrivna slutavverkningsaggregat för hjulburna skördare och passar maskinerna 1270G-1470G. Aggregatet väger från 1 360 kilo, har en maximal kapdiameter på 710 millimeter och en maximal öppning av matarhjulen på 630 millimeter. I HD-versionen är H425 utrustat med skydd för matarhjulsmotorer, HD-tiltlänk och expanderbultar på ett flertal punkter.  Foto: John Deere

John Deere har nu lanserat sammanlagt fem nya två- och fyrhjulsdrivna skördaraggregat för allt ifrån klena gallringar till grova slutavverkningar. Modellerna H213, H219, H423, H424 och H425 ingår alla i en ny generation skördaraggregat som ska ge högre effektivitet, ökad servicevänlighet och bättre mätresultat. Senast i raden av de nya aggregaten är de fyrhjulsdrivna H423 och H425, som ersätter de tidigare H413 och H415-aggregaten.

Förbättrade egenskaper

De nya skördaraggregaten har enligt John Deere fått egenskaper som bättre stamhållning, effektivare kvistning och snabbare matning, tack vare de fyra matarhjulen med mekanisk låsning av differentialen.

Aggregaten är utrustade med en ny PerformanceEvo (PEVO) hydraulventil för bättre prestanda, justerbarhet och ekonomi jämfört med tidigare aggregatmodeller. Även slangdragningen från kranen till aggregatet samt från aggregatet ut till matarhjulsmotorerna har uppdaterats för att öka hydraulslangarnas livslängd.

Ökad servicevänlighet

En ny gångjärnsförsedd ventilkåpa ska ge enklare åtkomst vid rengöring, service och reparationer. Påfyllning av sågkedjeolja samt smörjning är nu enklare genom att tanklocket och smörjpunkterna flyttats. Dessutom är smörjintervallerna nu längre än hos tidigare aggregatmodeller.

H423 är ett gallringsaggregat till allt ifrån klen förstagallring till grov sistagallring med en maximal kapdiameter på 58 centimeter och en vikt beroende på utrustning från 955 kilo. Matarhjulens maximala öppning är 500 millimeter och aggregatet passar enligt John Deere maskinerna 1070G-1270G. Foto: John Deere

H423 och H425 har också utrustats med den nya sågenheten SuperCut 100S med vad John Deere kallar ”nästa generations kedjespänningsenhet”, vilket bland annat innebär automatisk kedjesträckning och mekanisk svärdutlösning. Sågenhetens förbättrade kedjefrigång gör enligt John Deere både kedjebytet lättare, samtidigt som den möjliggör ett större utbud av svärd och sågmotorer.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste