Timbersportprofil omkom i tragisk olycka

Dirk Braun som vunnit flera tyska mästerskap och även tävlat på världsmästerskap med goda framgångar omkom i en skoterolycka den 19 februari. Han blev 50 år gammal.

Dirk Braun, den muskulösa mannen med bandana, känner de flesta med intresse för Timbersport till. Han var en av de stora namnen inom Timbersport både i hemlandet och internationellt. Den 19 februari omkom 50 åringen i en skoterolycka i tyska Winterberg. Foto: Dirk-Braun.de

En hel idrottsvärld chockades under helgen av beskedet om Dirk Brauns tragiska bortgång. Enligt den tyska tidningen Sauerlandkurier ska han tillsammans med en annan man ha utfört underhållsarbete i en skidbacke i Winterberg då han tappade kontrollen över den snöskoter som de båda färdades på, varefter de kraschade in i en stuga. Den andra mannen ska ha överlevt men fått allvarliga skador.

Dirk Braun var en av de europeiska pionjärerna inom Timbersport, en sport som vuxit kraftigt även i Sverige de senaste åren. På Dirk Brauns meritlista finns bland annat åtta segrar i det tyska mästerskapet, två fjärdeplatser på VM i Timbersport (2011 och 2014) samt ett världsrekord på 5,20 sekunder i grenen Hotsaw som står sig än i dag.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste