Löpande tik i Skånes första vargrevir

Efter att Skånes första vargrevir på 100 år bekräftats så har länsstyrelsen också konstaterat att tiken i reviret sannolikt löper, något som tidningen Jaktjournalen rapporterar om. En valpkull till våren är därför inte att utesluta.

Bara dagar efter att Skånes första vargrevir på 100 år bekräftats meddelar länsstyrelsen i Skåne att det finns goda möjligheter för föryngring redan i vår då tiken i reviret sannolikt löper. Något som blodspår vid spårning bekräftat. Foto: Thinkstock

Reviret Linderödsåsen i sydöstra Skåne är det första i Skåne på 100 år och också Sveriges sydligaste vargrevir. Tidningen Jaktjournalen rapporter nu att tiken i reviret, enligt uppgifter från länsstyrelsen i Skåne, sannolikt löper och att det finns möjlighet till en valpkull under våren.

Området som vargarna rör sig på omfattar runt 25 000 hektar, vilket är en fjärdedel av ett normalt revir enligt Vargforskaren Olof Liberg som Jaktjournalen intervjuat. Samtidigt menar han att vargarna nog klarar sig på den mindre ytan tack vare de stora viltstammarna.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste