Batteridriven kvistning på fyra meter

Stihl har tagit fram två nya batteridrivna stamkvistare med uppdaterade egenskaper för ergonomiskt arbete. Ett 30 centimeter långt svärd, en kraftig grenkrok och möjlighet till sele för längre arbetspass ska underlätta arbetet med de tysta elredskapen.

Stihl:s nya batteridrivna grensågar kananvändas lika bra av höger- och vänsterhänta. Ett verktygslöst lock för kedjeolja och en transparent oljetank är detaljer som ska underlätta för användaren. Foto: Stihl

Många skogsägare väljer att stamkvista sin skog för att skapa högre kvalitet. Andra använder grensågar för att röja längs vägar vid snöbrott. Oavsett vad man vill såga så kan man nu göra det på ett tyst och bekvämt sätt med e nya batteridrivna teleskopiska stamkvistarna från Stihl.

Lätta men kraftfulla

De två modellerna HT66 och HT86 har räckvidder på 2,4 respektive 3,9 meter och den större av de två sågarna har ett riggrör med fyrkantsprofil för att undvika att skaftet vrids.

– Det här är två lätta men kraftfulla redskap för sågning och beskärning av exempelvis fruktträd och för trädvård. Batteriets placering, i linje med skaftet, ger en bra balans och ett lägre lutningsmoment vilket ger en bättre arbetsställning. Att tyngdpunkten ligger baktill, långt från svärdet, underlättar också för användaren, säger Mats Gustafsson, produktchef, Stihl Norden i ett pressmeddelande.

Flexibelt batterisystem

Batterisystemet AP innebär att man kan använda samma batterier i grensågarna som i ett flertal andra batteridrivna redskap från Stihl. Både HT66 och HT86 har steglös hastighetskontroll och kan kompletteras med bärsystemet RT för bekvämt arbete även under längre perioder.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste