Biometrias nya vd kommer från SCA

Ingela Ekebro, med en lång bakgrund med olika positioner inom SCA, tar över som ny vd för Biometria från och med den 1 februari. Hon efterträder Peter Eklund.

Ingela Ekebro har bland annat jobbat som  fabrikschef på Östrand och som chef för SCA:s massaaffär. Nu axlar hon rollen som Biometrias vd. Foto: Biometria

Från och med den 1 februari i år har Biometria alltså en kvinnlig vd i Ingela Ekebro, som närmast kommer från SCA. Inom den stora skogskoncernen har hon drivit flera stora projekt, bland annat expansionsprojektet Helios vid Östrands massafabrik. Enligt Mats Sandgren, styrelseordförande för Biometria har hon den kompetens och de ledaregenskaper som behövs för uppdraget.

– Jag är glad och hedrad över att ha fått förtroendet att axla VD-rollen. Det är både spännande och utmanande att tillsammans med mina medarbetare utveckla vår väg framåt i Biometria. Ett stort fokus kommer att ligga på VIOL 3 som är ett mycket viktigt projekt som måste slutföras och implementeras på ett bra sätt, parallellt ska vår löpande verksamhet ha en fortsatt bra leverans, säger Ingela Ekebro i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 09 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste