300 miljoner ska ge ökad produktion hos Derome

Den globala efterfrågan på sågade trävaror är fortsatt stark och ett företag som väljer att satsa på ökad produktion är familjeägda Derome. Första delen i den nya mångmiljonsatsningen är utökad torkkapacitet vid sågverket i Derome.

Derome fortsätter att satsa på vidareförädling och planerar för utökad kapacitet vid sågverket i Derome. Detta genom en investeringsplan på 300 miljoner kronor. Foto: Björn Schubert

Genom att utöka virkestorkningskapaciteten till 220 000 kubikmeter vid sågverket i halländska Derome ska familjeföretaget med samma namn inleda en ny mångmiljonsatsning på ökad produktion av sågade trävaror.

Ökad produktion

– Den nya torkanläggningen är första steget i ett program där vi på sikt ska öka vår produktion till över 500 000 m3 i Derome. Våra kunder och deras verksamhet växer och vi gör nu stora investeringar för att kunna säkra tillgången till virke de kommande åren. Det gynnar kunderna samtidigt som det långsiktigt tryggar jobben för våra medarbetare i Derome, säger Gunnar Jakobsson, vd Derome Timber i ett pressmeddelande.

Maximalt med virke

Vid sågverket i Derome jobbar man med flera olika sortiment i vidareförädlingen där allt från takstolar till färdighuselement byggs. I den nya investeringsplanen ska vidareförädlingen utvecklas ytterligare.

– Vi erbjuder ett av marknadens modernaste produktionsupplägg där vi får ut maximalt med virke av varje stock. Genom att tidigt i kedjan identifiera avvikelser och kapa bort dem i vidareförädlingen kan vi lyfta kvaliteten och minimerar spill. Det uppskattas av skogsägaren för dess goda avkastning samtidigt som vi tar tillvara på skogen på ett effektivt och respektfullt sätt, säger Gunnar Jakobsson

Kraftig tillväxt

Derome har de senaste åren vuxit kraftigt inom den svenska bygghandeln och inom modulhussegmentet, men levererar också virke till andra länder inom Europa som England och Holland, och även till USA.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 04 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste