Metsä Board planerar för utökning i Husum

Den finska kartongtillverkaren meddelar att man inleder ett förprojekt om en utökning av kartongkapaciteten vid bruket i Västernorrland. I Husum finns Europas största falskartongmaskin för vilken man vill öka produktionen med 200 000 ton per år.

I december meddelade Norraskog att man köper in sig i kartongbruket i Husum, och nu vill Metsä Board öka kapaciteten för sin falskartongmaskin. I ett förprojekt ska bland annat hamnens kapacitet för mer råvara och färdig vara undersökas. Foto: Metsä Board

Ett slutgiltigt beslut om en investering i utökad produktion vid Husums kartongbruk fattas enligt Metsä Board efter att förprojektet avslutats under sommaren 2021. Ett positivt beslut skulle innebära en ökning av produktionen redan 2023.

– Vi har haft en god tillväxt för vår säkra och hållbara falskartong under de senaste åren. Den höga utnyttjandegraden för vår nuvarande produktionskapacitet är en begränsande faktor för framtida tillväxt. För att kunna säkerställa en fortsatt lönsam tillväxt tillsammans med våra kunder, tittar vi nu på en potentiell kapacitetsutbyggnad. Husum som en integrerad fabrik skulle vara en effektiv plattform för vidareutveckling av Metsä Boards kartongverksamhet, säger Mika Joukio, vd för Metsä Board i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 25 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste