”Den mest intressanta trenden är att det är hetare än någonsin att investera i jord och skog”

Mats Bygge har varit vd för Areal sedan 2019. Nu efterträds han av jägmästare Markus Forsbäck.

Markus Forsbäck tillträdde sin nya tjänst som vd för Areal vid årsskiftet. Foto: Areal

– Jag är stolt över att ha fått uppdraget, jag känner starkt för Areal som är ett av de absolut starkaste varumärkena i branschen men som samtidigt har stor utvecklingspotential, säger Markus Forsbäck, i ett pressmeddelande.

Markus är utbildad jägmästare och har jobbat 20 år inom branschen på olika vis inom skogsindustrin och med finans inriktat på jord och skog.

Lämpad person

– Det är väldigt roligt att välkomna Markus i hans nya roll som Areals vd. Att vara vd för Areal som i grunden består av en mängd självständiga kontor fördelade över hela landet är både en stimulerande och krävande uppgift som Markus är väldigt lämpad för, säger Areals styrelseordförande Henrik Malmborg.  

Trendigt med jord och skog

På frågan om vad Markus ser för trender framöver svarar han:

– Den mest intressanta trenden är att det är hetare än någonsin att investera i jord och skog. Även om den direkta avkastningen är låg ser man det som en trygg och långsiktigt riktigt bra investering. Detta har blivit mer vedertaget under pandemin - dels de som vill flytta till landet, dels de stora mängder kapital på̊ marknaden som placeras i stora skogsegendomar. Detta kommer bara att fortsätta och det kommer behövas ännu mer kompetens inom rådgivning eftersom fler och fler som inte har tidigare erfarenhet av jord- och skogsfastigheter söker sig till denna typ av investeringar.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 22 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste