Södra höjer priser för sågbart

Nu hårdnar konkurrensen om de högt eftertraktade sågbara sortimenten där efterfrågan ör fortsatt hög. Södra står näst på tur med att erbjuda 30 kronor mer för timmer i en ny prishöjning.

Två dagar efter att Sveaskog aviserat en prishöjning för timmer går nu också Södra ut och erbjuder mer betalt för den eftertraktade skogsråvaran. Foto: Photos.com

Från och med den 20 januari höjer Södra priserna för grantimmer, talltimmer, klentimmer och kubb efter en fortsatt hög produktion på sågverk i Götaland i januari.

– Det är glädjande att efterfrågan på skogens produkter har klarat utmaningarna under det senaste året på ett så bra sätt. Det var länge sedan efterfrågan på sågråvara var så hög som nu. Men det är samtidigt svårt att spå hur länge utvecklingen håller i sig, säger Olof Hansson, affärsområdeschef för Södra Skog i ett pressmeddelande.

Enligt Södra stärks den osäkra globala konjunkturen nu en aning på grund av den storskaliga vaccineringen mot covid-19. Bedömningen är att den höga takten på sågverken kommer att hålla i sig även under våren.

– Vår produktion i skogen går nu in i en intensivare period. Vi har goda förutsättningar, men måste fortsatt ha ett stort fokus på de granbarkborreangrepp vi har på medlemsmark. Detta för att minimera riskerna för kommande angrepp under 2021, säger Olof Hansson.

Södra höjer priserna

  • Grantimmer höjs med 30 kr/m³fub
  • Talltimmer höjs med 30 kr/m³fub
  • Klentimmer och kubb höjs med 25 kr/m³fub

Källa: Södra

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 21 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste