Rottne expanderar med service i Halland

Eco Logs uppköp av Gremos skogsmaskintillverkning har kastat om ordningen på den västsvenska skogsmaskinmarknaden en aning vilket öppnat upp nya möjligheter för Rottne. Genom återförsäljaren Sundahls maskinaffär kommer Gremo Maskinservice i Ätran nu erbjuda service även till Rottnes maskiner.

– I den här branschen är det viktigt att skapa allianser och partnerskap med duktiga och kunniga tekniker och det kommer Rottnes kunder att få hos Gremo Maskinservice, säger Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri i ett pressmeddelande. Foto: Rottne

Rottne uppger att man under en längre tid sökt efter en servicepartner i Halland och att man kontaktade Gremo Maskinsverice (GMS) efter sommaren i fjol.

– GMS har många år i branschen är ett företag som är väl inkört när det gäller skruvande på skogsmaskiner. Det innebär att de kan börja arbeta med våra maskiner direkt utan någon inkörstid, säger Jonas Pettersson, säljare på Sundahls Maskinaffär i ett pressmeddelande.

Öka försäljningen

Halland har länge varit något utav en gråzon för Rottne menar han.

– I ärlighetens namn har vi varit lite dåliga på försäljning i Halland på grund av att vi inte har haft någon servicelämnare i närheten. Nu har vi alla förutsättningar att öka försäljningen samtidigt som vi ger redan befintliga ägare av Rottnemaskiner möjligheten att serva sina maskiner på närmre håll, säger Jonas Pettersson.

Bättre möjligheter

Gremo Maskinservice jobbar med reparationer och service av skogsmaskiner i hela Halland och sydvästra Småland och har över 30 år i branschen.

– Vi ser mycket positivt på det nya samarbetet med Sundahls Maskinaffär och Rottne. Närhet till service är A och O och i och med vårt kontrakt breddar vi nu servicemöjligheten med ökad täckning på Sveriges västkust för de som kör Rottne, säger Karl Johansson, eftermarknadssäljare på GMS. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 18 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste