Scandbio utökar i Norberg

Pelletstillverkaren Scandbio väljer att satsa under pandemin för att säkra framtida tillväxt. Vid fabriken i Norberg har man tecknat ett köpeavtal för att utöka tomten med 24 000 kvadratmeter för en kommande expansion av råvarulagret.

Scandbio utökar sin industritomt vid pelletsfabriken i Norberg med närmare 2,5 hektar för att skapa ett större råvarulager. Foto: Scandbio

Den nya tomtytan som köpts loss av Norbergs kommun är den senaste i raden av miljoninvesteringar i Scandbios största pelletsfabrik. Tidigare har man också byggt en ny pelletspress, sågspånstork och ett nytt lagertält till pelletsfabriken.

Del av utvecklingen

Den nya tomten ska ge plats åt ännu mer råvara.

– Det här är en del av utvecklingen av fabriken. Vi har en ganska stor tomt i dag men vår råvaruplan är lite för liten med tanke på den expansion som vi har gjort genom åren, säger fabrikschefen Peter Franklin i ett pressmeddelande.

Tomten ska röjas av och man kommer också bygga en ny väg med en ny tillfart till fabriken för ökad säkerhet.

Mindre sårbara

Trots att Scandbio inte vuxit något volymmässigt så är de fortsatta satsningarna viktiga för att skapa stabilitet.

– Det som är vårt incitament är att bli mindre sårbara och att kunna hantera mer råvara, så att vi kan handskas med de svängningar som sker i leverans av råvara, säger Daniel Andoff, vd för Scandbio.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 18 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste