Begär utökad jakt efter fylld vargkvot

Den 12 januari fylldes också tilldelningen i det andra av två gävleborgsrevir som ingick i vinterns licensjakt. Totalt har 16 vargar skjutits i Gävleborg och nu går flera aktörer ihop och begär utökad jakt.

För att tömma även Ryssjöreviret i Gävleborgs län begär nu flera parter tillsammans en utökad jakt på fler vargar. Foto: Björn Schubert

Länsstyrelsen i Gävleborg beviljade tidigare utökad jakt på fyra djur i Andåreviret, och nu går skogsnäringen i området tillsammans med LRF och jägarna ihop och begär utökad jakt även i Ryssjöreviret där den sjätte och sista vargen på licensen nu skjutits. Detta rapporterar tidningen Svensk Jakt.

– Det är helt klart att det fortsatt finns ett antal vargar kvar i reviret. Därför kommer vi omedelbart begära att länsstyrelsen utökar tilldelningen, säger Johan Lundberg, ordförande i Jägarförbundet Gävleborg till tidningen.

Efter att jakten avlysts i Andåreviret har personal från länsstyrelsen hittat spår efter ytterligare vargar i områdets norra gräns som markerat revir så även där finns fler vargar. Mer information om den pågående vargjakten finns på Svensk jakts hemsida.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 13 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste