Komatsu ökar uppkopplingen

I fleet-management systemet MaxiFleet har skogsmaskintillverkaren Komatsu Forets nu kommit med nya uppdateringar som ger utökade möjligheter för fjärrstyrning. En funktion som fått sådana möjligheter är dieselvärmaren, men det är bara början.

Uppdateringar i MaxiFleet ger ägare och förare av Komatsumaskiner nu möjligheten till utökad information och styrning av dieselvärmaren som ett första steg i en mer uppkopplad inriktning. Foto: Komatsu Forest

Skogsmaskiner blir likt andra lantbruks- och entreprenadmaskiner allt mer uppkopplade när det gäller både driftuppföljning, arbetsplanering och fjärrdiagnostik.

Skogsmaskintillverkaren Komatsu Forest har i sin senaste uppdatering av MaxiFleet förenklat och förbättrat funktioner kring motorvärmaren som ett steg i utvecklingen av utökad uppkoppling.

Via motorvärmarfunktionen i MaxiFleet kan man nu få information om maskinens aktuella batterikapacitet, hyttemperatur och maskinens position, oavsett om maskinen är i drift eller ej. Det ger föraren möjlighet att se om motorvärmaren startat som den skulle och att det finns batterikapacitet för att starta upp maskinen.

Enligt Komatsu Forest är detta bara en av flera smarta förbättringar som företaget planerar att genomföra med hjälp av ny uppkopplad teknik.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste