Biometria satsar på digital utbildning

Virkesmätningsorganisationen Biometria fortsätter att satsa på utbildning för både kunder och personal och lanserar nu en ny digital plattform. Totara learn lanseras under våren och ska tillgodose ett ökat behov av utbildning.

Biometria erbjuder flera skogliga utbildningar och certifieringar som exempelvis guldkortet för skördarförare. Genom en ny digital utbildningsplattform vill man skapa ett större utbud samt ökad flexibilitet och användarvänlighet. Foto: Björn Schubert

Biometria erbjuder i dag bland annat utbildningar inom virkesmätning skördarrevision och IT-tjänster, och nu utökar man med en digital utbildningsplattform.

En helhetslösning

– Det är mycket spännande att vi kan lansera en helt ny lärplattform. Nu får vi en komplett helhetslösning med många funktioner och vi kan bredda vårt utbildningsutbud och målgruppsanpassa både befintliga och nya utbildningar på ett helt nytt sätt. Vi kommer också att kunna erbjuda skräddarsydda utbildningar och kundspecifika utbildningsuppdrag, säger Ulrika Sten, kommunikationschef och ansvarig för den nya utbildningsplattformen på Biometria i ett pressmeddelande.

Större flexibilitet

Ulrika Sten är ansvarig för den nya plattformen som hon tror kommer ge Biometria större möjligheter till målgruppsanpassning. Foto: Biometria

Lärplattformen går under namnet Totara learn och är ett så kallat LMS (Learning Management System), som Biometria tror kommer öka flexibiliteten och användarvänligheten i utbildningsarbetet. Bland annat finns större möjligheter för utbildningsdeltagare att själva välja och bestämma från vilken sorts enhet och plats utbildningen ska genomföras.

Behoven förändras

– Biometria har erbjudit utbildningar och certifieringar, t ex Guldkort för skördarförare, under lång tid. Nu ser vi hur behoven ökar och förändras. Med övergången i branschen till IT-systemet VIOL 3 kan vi tillgodose utbildningsbehoven hos de olika användarprofilerna mycket specifikt, det kommer i sin tur att förenkla övergången för många av våra olika kunder, säger Ulrika Sten.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste