Grönt ljus för vargjakt efter Kammarrättens avslag

Kammarrätten i Sundsvall avslår Naturskyddsföreningens yrkande om stoppad licensjakt på 24 vargar. Därmed är det grönt ljus för jakten som inleds den 2 januari, skriver tidningen Svensk Jakt.

Kammarrätten i Sundsvall avslår Naturskyddsföreningens yrkande om att stoppa vinterns licensjakt på 24 vargar. Jakten kan därmed starta som planerat den 2 januari. Foto: Björn Schubert

Efter att förvaltningsrätten i Luleå tidigare i december givit licensjakten på varg en tumme upp var det inte helt oväntat att det skulle komma en överklagan till högre instans från naturvårdshåll.

Inga skäl

Tidningen Svensk Jakt rapporterar att Kammarrätten i Sundsvall nu beslutat att avslå naturskyddsföreningens yrkande om en stoppad vargjakt med motiveringen att man mot bakgrund av vad som hittills framkommit inte ser några skäl att besluta om inhibition, alltså stoppad jakt.

Kan överklagas

Kammarrättens beslut kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen där det enligt Svensk Jakt krävs prövotillstånd för att ärendet ska behandlas, men enligt tidningen så är det i dagsläget oklart om Naturskyddsföreningen tänker överklaga.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 30 december 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste