Södra säljer Trivselhus

I sitt arbete med att fokusera på kärnverksamheten har Södra beslutat att sälja sitt hustillverkande dotterbolag till Svensk Husproduktion. Istället vill man satsa på skogliga tjänster och produkter.

Södras dotterbolag Trivselhus AB avyttras för att fokusera på skogsägarföreningens kärnverksamhet. Köpare är Svenska Husgruppen. Foto: Södra

– Beslutet att sälja Trivselhus är en del av Södras strategiska inriktning att fokusera mer på vår kärnverksamhet; skogliga produkter och tjänster, marknadsmassa samt sågade trävaror, men även energi och vidareförädling av produkter och biströmmar, säger Peter Karlsson, ordförande för Trivselhus i ett pressmeddelande.

Stärka verksamheten

Genom förvärvet köper Svensk Husproduktion alla aktier i Trivselhus AB.

– Vi är övertygade att försäljningen är bra för båda parter. Det finns goda förutsättningar att med en annan ägare både vidareutveckla verksamheten och stärka dess konkurrenskraft på husmarknaden, säger Peter Karlsson.

Starkt driv

Svensk Husproduktion tar även över personalen från Trivselhus.

– Det finns ett starkt driv hos Trivselhus personal som nu följer med till den nya ägaren. Nu blir Trivselhus en del av en kärnverksamhet med en god förståelse för den här delen av trähusaffären, säger Maria Bergön, tillförordnad vd för Trivselhus.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 21 december 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste