Kranspetsstyrning nu i hela skördarprogrammet

Sist och minst så fick till slut också John Deeres minsta gallringsskördare 1070 företagets kranspetsstyrning IBC (Intelligent Boom Control). Sedan införandet på modellerna 1170 och 1270 för tre år sedan har IBC blivit ett uppskattat förarstöd som nu finns tillgängligt i alla John Deeres skördare.   

Med hjälp av förarstödet IBC på John Deeres skördare blir krankörningen mjukare och mer precis. Nu finns även företagets minsta gallringsskördare 1070G med den smarta kranspetsstyrningen. Foto: John Deere

Intelligent Boom Control hjälper till att styra kranens rörelser för högre precision och effektivitet, något som även gynnar nya förare som snabbare kommer upp i en högre produktion.

Exakt manövrering

Tidigare i år släpptes IBC till den största skördaren 1470 och nu sluts cirkeln med gallringsskördaren 1070. John Deere beskriver fördelarna med IBC i sitt pressmeddelande:

” IBC säkerställer exakt manövrering och effektivt arbete. Kranens elektroniska ändlägesdämpning ger en bekväm arbetsprocess med fint flyt och minskar påfrestningarna på hela kranen. IBC förbättrar arbetsergonomin och vägleder föraren till korrekt användning av kranen, något som också avspeglas i form av ökad produktivitet för maskinen och i förarnas dagliga produktionskapacitet.”

Ökad säkerhet

Samtidigt meddelar John Deere också att man anpassat sina rutor till den nya ISO-standard för säkerhetsrutor som gäller från och med september i år. Sedan mars 2020 är fram- och bakrutorna på maskiner med runtomsvängande hytt och bakrutor på skotare med fast hytt nästan 50 procent tjockare än tidigare. Detta ger både en ökad säkerhet och en lägre ljudnivå i förarhytten.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 december 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste