Sveaskogstopp blir Skogssällskapets nya styrelseordförande

Stiftelsen Skogssällskapet får nästa år en ny styrelseordförande efter Björn Sprängare. Per-Olof Wedin som tar över ordförandeskapet har en lång erfarenhet från skogsbranschen och har bland annat varit vd och koncernchef för Sveaskog i åtta år.  

Tillträdande styrelseordförande Per-Olof Wedin tycker att Skogssällskapet spelar en viktig roll som en fristående stiftelse som bidrar mycket till forskning och utveckling inom skogsbruket. Foto: Skogssällskapet

– Att under mer än femton år ha fått leda styrelsearbetet som ordförande i Skogssällskapet, för att utveckla företagets affärsidé då allt större krav ställs på ett hållbart skogsbruk, har för mig varit mycket inspirerande och givande. Företaget har hög kompetens i ledning och styrelse och fungerar väl trots rådande pandemibegränsningar. Tidpunkten för ett skifte av ordförande är därför väl vald, säger Björn Sprängare i ett pressmeddelande.

Per-Olof Wedin, som jobbat inom Sveaskog mellan 2011–2019 tillträder officiellt i samband med Skogssällskapets styrelses årsstämma i maj nästa år.

– Skogssällskapets verksamhet är till nytta för hela samhället, med forskningsfinansieringen och försöksytorna där nya skogsskötselmetoder testas. Dessutom är det en organisation som är fristående från virkesindustrin och som just nu befinner sig mitt i en tillväxtresa, vilket jag tycker känns väldigt spännande. Det är ett ärofyllt uppdrag att efterträda Björn Sprängare som ordförande för styrelsen, säger Per-Olof Wedin, som även är ledamot i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 27 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste