Ny vd för Moelven Dalaträ AB

Från den första januari 2021 får Molvens första svenska sågverk en ny vd i Jonas Jadling. Jonas kommer närmast från en tjänst som platschef på Kastets sågverk och tar över efter Peter Funk som lämnar Moelven efter sju år.

Jonas Jadling tar den 1 januari 2021 över som vd på Moelven Dalaträ AB, MOelvens första svenska sågverk. Foto: Privat

Jonas Jadling, som tar över vd posten på Moelven Dalaträ AB, har en lång bakgrund inom skogsindustrin och har bland annat varit vd för Moelven Årjäng såg.

Tidigare roller

– Jonas har gjort ett utmärkt arbete i sina tidigare roller i Moelven och han har rapporterat till mig under tiden som vd på Årjäng såg. Jag är väldigt nöjd att Jonas väljer att ta på sig denna uppgift, säger ordförande i Moelven Dalaträ och divisionschef i Moelven Timber, Anders Lindh i ett pressmeddelande.

Stor omorganisation

Den avgående vdn Peter Funk har varit viktig för utvecklingen avsågverket i Dalarna som proucerar 125 000 kubikmeter sågad vara av gran och fura årligen.

– Jag vill rikta ett stort tack till Peter som varit med och utvecklat Moelven Dalaträ AB på ett väldigt förtjänstfullt sätt. Under Peters ledning har Dalaträ genomgått en stor omorganisation, förändrat kundbasen och gått från att vara ett utpräglat furusågverk till att numera såga både gran och fura från närområdet, säger Anders Lindh.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 26 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste