200 ton virke i sjön utanför Örnsköldsvik

Ett fartyg lastat med omkring 1 000 ton virke som låg för ankar utanför Skagshamn i Örnsköldsvik har tappat en del av sin last, det rapporterar SVT Nyheter Västernorrland. En skotare har tagits till stranden där en stor del av timret flutit i land för att röja upp.  

På en strand i Stubbsandviken har mycket av det tappade virket flutit i land, och en skotare jobbar nu med att plocka upp det för vidare transport till massabruket i Husum. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Det är nyhetskanalen SVT Nyheter Västernorrland som rapporterar om den stora mängden virke som flutit i land i stubbsandviken och som förvånat de boende där.

Fick problem

virket, som skulle till Metsä Forests massabruk i Husum, ramlade av ett fartyg som fick problem i den kraftiga blåsten i Östersjön natten mellan måndag och tisdag och som krängde till så pass kraftigt att omkring en femtedel av den 1 000 ton stora lasten ramlade i sjön.

Ska plockas upp

– Det är en liten mängd för oss då bruket förbrukar omkring 10 000 ton virke per dag, men i den här situationen är det mycket och vi ska så snabbt som möjligt plocka upp det, säger Åke Forsman, virkeschef på Metsä Forest till SVT Nyheter Västernorrland.

En skotare finns på plats vid stranden där stora mängder har flutit i land för att fiska upp virket, som efter ett kortare bad nu ska fortsätta sin färd till massabruket i Husum.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 19 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste