Skog i 360 grader

Med sin nya sajt "Södra 360 Experience" vill skogsägarföreningen Södra öka förståelsen för skogsbruk. Sajten låter besökare följa med i det moderna skogsbruket med hjälp av VR-teknik.

Genom Södras nya sajt "Södra 360 Experience"kan skog, skogsbruk och träbuggande upplevas i VR (virtuell realitet). Foto: Södra

– Det finns ett behov av att öka kunskapen om skogen och de positiva klimateffekter den ger, samt om hur vi sköter den på ett hållbart sätt, säger Maria Baldin, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Södra i ett pressmeddelande.

På sajten kan man bland annat möta skogsägare, skogliga experter samt uppleva träbyggande både i bostadshus och i stadsmiljö.

– Besökaren kommer på ett innovativt sätt med ljud och bild få lära sig mer om allt från våra medlemmars skogar till de dagliga användningsområdena för våra produkter. Samtidigt kan besökaren utforska värdekedjan, lära sig mer om hållbart skogsbruk och den positiva påverkan det har på det dagliga livet. På så sätt kan man ha gott samvete när man köper förnybara, träbaserade produkter istället för från fossil råvara, säger Maria Baldin.

Södra 360 Experience kan upplevas antingen på en skärm eller via så kallade VR-glasögon (virtuell realitet)

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 17 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste