Holmen satsar på livsmedelstråg

Iggesund Paperboard, en del av Holmenkoncernen, har tagit fram ett formpressat fibertråg till färdiga maträtter som ett alternativ till plast. Holmen är en av flera massatillverkare som nu satsar på denna produkt som effektivt minskar plastförbrukningen i livsmedelsindustrin.  

Iggesund Paperboard ingår i Holmenkoncernen och är den senaste i raden av aktörer som satsar på fibertråg till färdiga maträtter, där det finns en växande efterfrågan från livsmedelsindustrin. Iggesund Paperboard

Iggesund Paperboards produkt InverformTM baseras på cellulosafiber och är enligt tillverkaren en mycket formbar och stark produkt.

– Iggesund Paperboard har länge arbetat för att skapa hållbara material som inte skadar miljön. Inverform utvecklades till stor del som en lösning på problemet med alla plastföroreningar, säger Stefan Söderberg som är Sales Manager på Iggesund Paperboard i ett pressmeddelande.

Ökad efterfrågan

Många livsmedelsföretag har enligt Iggesund Paperboard fått upp ögonen för miljön och man ser en växande marknad för denna typ av ersättningsprodukter till plast.

– Vi var fast beslutna att hitta ett förnybart och återvinningsbart material till livsmedelstråg, som skulle vara mer miljövänligt än plast men samtidigt ha lika goda förpackningsfunktioner genom hela värdekedjan. Inverform är den första produkten i det här sortimentet och vi arbetar med att utveckla nästa generations barriärmaterial eftersom vi ser en ökad efterfrågan på hållbara förpackningslösningar. Kraven blir tuffare för varje år. Vi arbetar hela tiden med produktförbättring för att hjälpa våra kunder att hantera sina utmaningar både i dag och i framtiden, säger Stefan Söderberg.

Helblekt kartong

Tråget är tillverkat av vit, helblekt kartong som värmeförseglats efter att ha belagts med en yta av polymer. Tråget är livsmedelsgodkänt och tål enligt tillverkaren att värmas i både mikrovågs- och vanlig ugn.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 16 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste