Hallå där Viveka Beckeman - mottagare av Silverkvisten

Viveka Beckeman jobbar sedan snart ett tre månader som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna. Hon tilldelades utmärkelsen Silverkvisten av Föreningen Skogen i samband med Skogsentreprenörernas årsstämma den 6 november.

Viveka Beckeman, vd för branschorganisationen Skogsindustrierna, är mottagare av Föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten. Foto: Fredrik Persson

Föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten delas varje år ut till personer som på ett regionalt eller lokalt plan gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk.

Hur känns det att ha fått utmärkelsen?

Jag känner mig oerhört hedrad. Jag har en stor respekt för våra skogsentreprenörer som gör ett väldigt viktigt arbete. Ett respektfullt och förtroendefullt samarbete mellan entreprenörer och beställare är en framgångsfaktor för svenskt skogsbruk, så det är kul att det arbete som gjorts och görs i APSE- kommittén uppmärksammas. 

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Jag är utbildad jurist och har varit verksam inom domstol, som advokat och som bolagsjurist innan jag för 8 år sedan blev chefsjurist på Sveaskog och därmed kom in i skogsbranschen.

Du har snart varit hos Skogsindustrierna i tre månader, hur har det varit?

Jag är jätteglad över jobbet som VD på Skogsindustrierna. Den svenska skogsindustrin är en starkt bidragande faktor till det svenska välståndet och är samtidigt lösningen på många av dagens problem. Tack vare produkter från den svenska skogen kan vi ställa om till ett fossilfritt samhälle och samtidigt behålla vårt välstånd i hela landet, så det är en förmån att få företräda branschen. Samtidigt har det varit en utmaning att börja mitt under pandemin, men jag tycker ändå att jag kommit in i jobbet.

Hur ser du på det framtida arbetet inom organisationen? 

Jag tror att Skogsindustrierna även fortsättningsvis kommer att spela en väldigt viktig roll både i Sverige och på EU nivå. I Sverige har vi ett hållbart skogsbruk och en konkurrenskraftig industri och vår uppgift är att säkerställa att konkurrenskraften bibehålls, att vi får fortsätta att bruka skogen för att kunna ersätta fossila produkter med fossilfria hållbara produkter från skogen. Det är en roligt och meningsfull uppgift.

Vad hoppas du på inför 2021?

Ett vaccin mot Covid 19 står högst upp på önskelistan.

Juryns motivering

Viveka Beckeman får utmärkelsen Silverkvisten för sin tid som chefsjurist på Sveaskog och för att under många år ha bidragit med sin juridiska kompetens i APSE-kommittén. APSE-kommitten förvaltar branschens avtalsstandarder, vilka i sin tur är en viktig komponent i arbetet med att vidareutveckla det svenska entreprenadskogsbruket.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 11 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste