Rosa band slår rekord – igen!

Företaget Olofsfors tillverkar band till skogsmaskiner och har sedan flera år tillbaka haft en kampanj med rosa maskinband som auktioneras ut. Pengarna går till bröstcancerforskning och i år har man samlat in närmare en kvarts miljon kronor, ett nytt rekord.

Årets rosaband-aktion från Olofsfors genomfördes som en insamling istället för en auktion och genererade 223 000 kronor till bröstcancrforskning. Insamlingen pågår året ut men banden lottas ut i slutet av november. Foto: Olofsfors

– De senaste två åren har Olofsfors Rosa Bandet insamling gått riktigt bra. 155 000 kronor blev det år 2018, och 165 000 kronor 2019. Årets belopp överträffade alla våra förhoppningar, säger Maria Öhman, Marknadsföringsansvarig på Olofsfors, i ett pressmeddelande.

Under årets insamling har sammanlagt 223 000 kronor samlats in vilket är en rejäl ökning jämfört med fjolåret.

Ge fler möjligheten

Tidigare år har banden auktionerats ut och auktionen har avgjorts i samband med skogsmaskinförarnas branschorganisation SMF:s årsstämma. I år valde Olofsfors istället att lotta ut banden bland de som skänkt pengar.

– Det är en stor förändring som skett i år i och med vårt nära samarbete med Bröstcancerförbundet och möjligheten till vår egen insamling på deras sida. Denna förändring gjorde vi för att ge fler möjlighet att bidra, och således också möjlighet att förvärva det rosa bandet, säger Maria Öhman, marknadsföringsansvarig på Olofsfors till Skogsaktuellt.

Med i utlottningen

Utlottningen av banden avgörs under vecka 48 hos Bröstcancerförbundet i Stockholm, men insamlingen pågår året ut.

– Vi har totalt haft 74 donationer, varav 36 bidragit med 5 000 kronor eller mer. Totalt blir det 43 bidrag som kommer vara med i utlottningen av bandet eftersom varje bidrag om 5 000 kronor ger en vinstmöjlighet, säger Maria Öhman. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste