Nya Stihl MS 400 C-M med magnesiumkolv

Stihl är på hugget i höst och lanserar nu ytterligare en ny motorsåg. Denna gången är det en kraftfull modell i 60 kubiksklassen som går under beteckningen MS 400 C-M, och som riktar sig till professionella användare och skogsägare.

Stihl fortsätter att gå i bräschen för teknikutvecklingen hos motorsågar när man i sin nya modell MS 400 C-M nu introducerar en lättare kolv i magnesium för snabbare motoracceleration. Foto: Stihl

Endast ett par veckor efter lanseringen av den nya värstingen MS 881 släpper Stihl nu sin vässade proffssåg MS 400 C-M på den nordiska marknaden. Tack vare en lätt kolv i magnesium ska motorsågen ha en mycket snabb acceleration.

– Det här är en motorsåg som har designats för professionellt bruk med mer effekt, vridmoment och snabbare acceleration. MS 400 C-M är den kraftfullaste motorsågen i 60-kubiksklassen från Stihl och vi ser redan ett stort intresse för den, säger Niclas Zetterberg, produktchef Stihl Norden i ett pressmeddelande.

Motorsågen har ett vridmoment på 4,1 Newtonmeter och ett effekt/viktförhållande på 1,45 kg per kilowatt. Tack vare den elektroniska motorstyrningen M-Tronic 3.0 ska Stihl MS 400 C-M vara mycket lättstartad även vid kallstart, och ett nytt filtersystem ska ge längre intervaller mellan rengöring.

Tekniska specifikationer Stihl MS 400 C-M

Kubik - 66,8 cc
Motoreffekt kW/hk - 4,0/5,4
Vikt (utan svärd och kedja) - 5,8 kg
Vikteffekt - 1,45 kg/kW
CO2 g/kWh - 656

Källa: Stihl

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 04 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste