Södra betalar mer för timret

Skogsägarföreningen Södra är den senaste i raden av skogliga aktörer som höjer priset på timmer. Det rör sig om en prisökning på 30 kronor per kubik för sågtimmer och 25 kronor för klentimmer och kubb.

Södra går nu ut och aviserar höjda priser för både sågtimmer, klentimmer och kubb. Detta kan locka skogsägare att utföra avverkningar eller gallringar, då det kan kompensera något för de låga massavedspriserna. Foto: Mostphotos

Det blir allt tydligare att sågverken får bära upp skogsindustrin i år när massavedspriserna fortsätter att ligga på en låg nivå. Byggtrenden har skapat en stor efterfrågan på sågat trä och än så länge syns ingen nedgång. Därför går Södra nu ut och höjer priserna till skogsägare för sågbara sortiment.

– Att efterfrågan på sågråvara fortsätter att öka är positivt även om vi ser en stor osäkerhet i vår omvärld på grund av den ökande smittspridningen. Förutsättningarna för vår produktion i skogen är i dagsläget god och vi har fortsatt högt fokus på de granbarkborreangrepp vi har på medlemsmark, säger Olof Hansson, affärsområdeschef, Södra Skog i ett pressmeddelande.

Prishöjningarna gäller från och med den 2 november 2020.

Följande prisjusteringar görs och gäller från och med 2 november 2020:

Grantimmer höjs med 30 kr/m³fub*
Klentimmer och kubb höjs med 25 kr/m³fub*

Källa Södra

*m3/fub = Fastkubikmeter under bark. Mått som använts på träd som avverkats och ligger i trave, där luften mellan stockarna räknats bort och barken är borträknad.

Källa: Skogskunskap

Björn Preijer
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 02 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste