Nystart för Setra Rolfs

Det har varit många turer kring Setraägda Rolfs sågverk i Kalix som till slut lades ner efter en långdragen försäljningsprocess. Nu har Setra träffat ett avtal med en ny ägare som kommer ta över verksamheten.

Sågverket Setra Rolfs, som lades ner 2019 efter en lång och bitvis besvärlig försäljningsprocess, ska få nytt liv tack vare de nya ägarna Stockhult Holding som tar över verksamheten. Foto: Setra

Efter att under ett års tid försökt hitta en köpare inledde Setra arbetet med att lägga ner Rolfs sågverk i Kalix 2018, vilket skulle drabba ett 60-tal anställda.

En vändning

Den misslyckade försäljningsprocessen, där även Kalix kommun kämpade för att bevara sågverket och de arbetstillfällen som verksamheten ger, slutade till sist i en nedläggning under 2019. Nu har det dock skett en vändning när Setra meddelar att man hittat en köpare och att verksamheten ska få nytt liv.

Den nya ägaren för Rolfs såg i Kalix blir Stockhult Holding, som bland annat äger ett sågverk i Glommersträsk.

- Det är glädjande att vi har hittat en köpare av Rolfs såg som har för avsikt att driva verksamhet. Vi önskar dem all lycka med det fortsatta arbetet, säger Setras vd Katarina Levin i ett pressmeddelande.

Utöka verksamheten

Stockhult Holding äger sågverksföretaget Glommers Timber utanför Arvidsjaur, där man genomfört en rad investeringar de senaste åren.

- Vi är glada att kunna komplettera och utöka vår sågverksamhet genom köpet av Rolfs såg, säger Paul Björnsson, ägarrepresentant för Stockhult Holding.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 28 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste