Hallå där Björn Schubert

nygammal redaktör för Skogsaktuellt!

 

Foto: Carolina Wahlberg


Hur känns det att vara tillbaka?

– Det känns jätteroligt och helt rätt. Jag har haft ett stort intresse för skog och jakt ända sedan barnsben och genom tidningen får jag utforska skogsbruket brett samtidigt som jag får utlopp för min kreativitet. Jag ser fram emot att träffa en massa intressanta personer, för det finns det gott om i det svenska skogsbruket. 

För de läsare som inte känner dig, vem är du?

– Jag är en 29 årig numera småbarnsfar och husse till tre jakthundar. Sedan våren 2019 bor jag med min sambo och vår lilla flock i en hederlig gammal träkåk i norra Gästrikland. Jag har tillbringat större delen av mitt yrkesverksamma liv i olika skogsmaskinshytter innan jag tog beslutet att läsa skogskandidat­programmet på Linné­universitetet i Växjö och byta bana. 

Du har ju jobbat på Skogsaktuellt tidigare, vad har du gjort sedan dess?

– Under ett och ett halvt år jobbade jag som reservdelssäljare för skogsmaskintillverkaren Eco Log. Det var en väldigt lärorik och utvecklande tid och jag lärde känna många härliga människor. Dessutom fick jag en bättre förståelse för maskinteknik och affärer. 

Varför vill du jobba inom skogsbranschen?

– Det är en otroligt bred och spännande bransch som har hur stor potential som helst och som är extra viktig nu när efterfrågan på fossilfria material och energikällor är större än någonsin. Samtidigt är skogen en plats där jag kan hitta lugnet och släppa stress och vardagsbestyr. 

Har du något drömreportage?

– Inget jag kan säga såhär på rak arm. Kanske något häftigt utlandsreportage. Jag tycker mycket om skogsmaskiner, så reportage där jag får möjligheten att provköra olika maskiner är alltid kul. 

När du inte jobbar, vad gör du då?

– Min stora hobby är jakt, så från augusti till februari är det jakten som tar upp i stort sett all min fritid. Jag tycker också det är roligt med motormanuell gallring och röjning. 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 28 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste