Slitstark papperskasse för återanvändning

Billerud Korsnäs är kända för att jobba med förpackningsmaterial i papper. I samarbete med AB Group Packaging har man nu tagit fram en extra slitstark papperskasse för långvarig användning.

Den nya bärkassen i kraftappret FibreForm® har visat väldigt hög slitstyrka i laboratorietest och ska kunna ersätta plastkassar i högre utsträckning. Foto: BillerudKorsnäs

Bärkassen, som ska kunna ersätta tyg och kraftigare plastkassar, består av kraftpappret FibreForm vilket ger kassen dess styrka och hållbarhet.

Dess fulla potential

- Återanvändbara påsar av RPET-, tyg- eller polypropen har länge varit tillgängliga för konsumenter men nu kan alla dessa ersättas av en bärkasse av FibreForm®, säger Veronica Fylkner, försäljningschef för Formable Solutions på BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande och tillägger:

- FibreForm® är ett av de starkaste kraftpapprena i världen. Det har funnits på marknaden ett tag och vi undersöker fortfarande dess fulla potential. Vi ser flera nya applikationer där FibreForm® skulle kunna ersätta mindre hållbara material och lösningar. Det är en resa som vi är glada att vara med på eftersom BillerudKorsnäs arbetar målmedvetet för att minska mängden plast och aluminium i olika applikationer på marknaden.

Lämpligt för återanvändning

Enligt Billerud Korsnäs har tester i laboratorium bekräftat den nya papperskassens hållbarhet för långvarig återanvändning.

- Vi testade en kasse tills den gick sönder och den varade i 43 cykler vilket motsvarar 860 lyft, och detta med en hög vikt på 16 kg. Vi kan verkligen slå fast att FibreForm® är lämpligt för återanvändning i alla typer av väder, säger Veronica Fylkner.

AB Group Packaging har i dagsläget tillverkning i Spanien, Irland och Storbritannien. Enligt Billerud Korsnäs är papperskassen en relativt ny produkt för Storbritannien, där den nu säljs i flera stormarknader, eftersom landet har en stark plastindustri.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 27 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste